Μήνυμα του Ερντογάν στο κινητό των Τούρκων άνω των 50 - Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65

Ηχογραφημένο μήνυμα στο κινητό τους από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν έλαβαν  σήμερα στην Τουρκία όλοι οι άνω των 50 ετών πολίτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος ηχογράφησε μήνυμα που μεταδίδεται από όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία. Έτσι λοιπόν, χτυπάει το τηλέφωνο του συνδρομητή και τότε ακούγεται η φωνή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους καλεί να μείνουν στο σπίτι, να προσέχουν τους ηλικιωμένους. να προσεύχονται στο σπίτι και να μην δέχονται επισκέπτες, καταλήγοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα αμείλικτο αγώνα κατά του κορωνοϊού».

Το μήνυμα διαρκεί 2 λεπτά και έχει ακουστεί τουλάχιστον 4 εκατομμύρια φορές από αντίστοιχους συνδρομητές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε τον τρόπο αυτό επικοινωνίας  καθώς αρκετοί πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να ενημερώνονται, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους Τούρκους ακούγοντας τον ίδιο τον πρόεδρό τους στο τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία επέβαλε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ειδικά όσους έχουν χρόνιες παθήσεις.

Το μήνυμά του Ερντογάν

Μέχρι στιγμή  η Τουρκία μετρά 9 νεκρούς και 670 κρούσματα  σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας κ. Κοτζά.

Η προχθεσινή αποκάλυψη του ιδίου ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα τεστ γίνονταν μόνο σε ένα κέντρο και ήταν τα απολύτως απαραίτητα εξηγεί γιατί τα επίσημα επιβεβαιωμένα ήταν τόσο λίγα. Από τη στιγμή που τα κέντρα έγιναν 18 και αυξήθηκαν τα τεστ, άρχισε να αυξάνεται κατακόρυφα και ο αριθμός των κρουσμάτων. Κάθε μέρα σχεδόν διπλασιάζονται. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση χθες έγιναν 3656 τεστ και διαπιστώθηκαν 311 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.