175 νεκροί σε μία ημέρα στην Ιταλία - Δραματική αύξηση νεκρών και κρουσμάτων κορωνοϊού & στο Ιράν

Εκτός ελέγχου, η κατάσταση στην Ιταλία, καθώς τα κρούσματα από τον κοροναϊό ανέρχονται στα 21.157, ενώ συνολικά οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 1.441.

Μέσα σε ένα 24ωρο, 175 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα. Μόνο στην Λομβαρδία, την πιο βαριά πληττόμενη περιοχή της γειτονικής χώρας, έχουν συνολικά 11.685 κρούσματα και 966 νεκρούς.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι  και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, έχουν ιαθεί 1.966 ασθενείς.

«Αυτό που ζούμε μοιάζει με παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει μια Ιταλίδα νοσηλεύτρια περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι Ιταλοί παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αναγκασμένοι να συμμορφωθούν στα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ύστερα από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας που προκαλεί ο ιός.
Τα πάντα είναι κλειστά στη χώρα, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Νέα Ιταλία το Ιράν – Δραματική αύξηση νεκρών και κρουσμάτων

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν αυξήθηκε σήμερα στους 611 (+97), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 12.729.

“1.365 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία εκτός της Κίνας, είχε ανακοινώσει χθες έναν απολογισμό 514 νεκρών και 11.364 κρουσμάτων.