Εφιαλτικό σενάριο για 1 εκατ. νεκρούς στην Ιταλία - Εκτιμήσεις τρόμου με 480.000 νεκρούς στις ΗΠΑ - Καθοριστικές οι επόμενες οκτώ μέρες

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ιταλία για την έκταση που θα πάρουν τα κρούσματα κορονοϊού. Οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και θεωρούν, ότι οι επόμενες 8 ημέρες θα τα κρίνουν όλα!

Σοκ, μάλιστα, προκάλεσε η παρέμβαση του  επιδημιολόγου Βάλτερ Ριτσάρντι, ο οποίος, σημειωτέον, είναι  σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας. Ο κ. Ριτσάρντι  μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν και εκτίμησε ότι αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Η εφημερίδα La Stampa, σημειώνει αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κοροναϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ και, κυρίως, για την έκταση που θα λάβει το φαινόμενο.

Σενάρια τρόμου με 480.000 νεκρούς στις ΗΠΑ

Το σενάριο τρόμου, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από την Αμερικανική Νοσοκομειακή Ενωση, θέλει το σύνολο των κρουσμάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να φτάνει ακόμα και στα 96 εκατομμύρια!

Σύμφωνα με το Business Insider, στην κατοχή του οποίου έχει περιέλθει το σχετικό έγγραφο με τις τρομακτικές εκτιμήσεις για την επιδημία, οι θάνατοι από τον κοροναϊό και τις επιπλοκές του μπορεί να φτάσουν τις 480.000, ενώ συνολικά μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία 4.800.000 άνθρωποι – κάτι που δύναται να φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας.

Η Αμερικανική Νοσοκομειακή Ένωση εκπροσωπεί χιλιάδες νοσοκομεία και συστήματα υγείας, και πραγματοποίησε την τηλεδιάσκεψη στις 26 Φεβρουαρίου. Το θέμα της διάσκεψης ήταν: «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι στο χώρο της υγείας: Προετοιμασία για τον COVID-19». Η American Hospital Association πάντως διευκρίνισε ότι τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη εκπροσωπούν τους ειδικούς που μετείχαν και όχι την Ένωση.

Οι πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη διάδοση του κοροναϊού στις ΗΠΑ ανήκουν στον Δρ. Τζέιμς Λόλερ, καθηγητή στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και είναι αυτές που κάνουν λόγο για 480.000 θανάτους, 96 εκατομμύρια κρούσματα και 4,8 εκατομμύρια νοσηλείες. Ωστόσο, δεν δίνεται χρονικό εύρος εκδήλωσης των περιστατικών.

Πηγή: Economico.gr