Σαρώνει στην Ιταλία ο κορωνοϊός: 463 οι νεκροί, 16 εκατ. άνθρωποι σε καραντίνα

Στο έλεος του κορωνοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η Ιταλία καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί έφθασαν τη Δευτέρα τους 463, δηλαδή 97 σε ένα εικοσιτετράωρο (366 την Κυριακή).

Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7,985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ 724 άτομα έχουν αναρρώσει.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η καραντίνα που έχει επιβληθεί στην Ιταλία αφορά σε ολόκληρες τις επαρχίες και όχι μόνο τις ομώνυμες πόλεις, όπου υπάρχουν κάτι που σημαίνει ότι τίθενται σε καραντίνα 16 εκατομμύρια άνθρωποι που μένουν σε:

Μόντενα
Πάρμα
Πλακεντία (Πιατσέντζα)
Ρέτζο-Εμίλια
Ρίμινι
Πέζαρο-Ουρμπίνο ( Πεσάρο ε Ουρμπίνο)
Βενετία
Πάδοβα
Τρεβίζο
Άστι
Αλεξάνδρεια
Νοβάρα
Βερμπάνο-Κούζιο-Όσολα
Βερτσέλλι

Αποτέλεσμα εικόνας για ιΤΑΛΊΑ ΚΟΡΩΝΟΙΌς

ΠΟΥ: Ορατός πλέον, ο κίνδυνος πανδημίας

Στο μεταξύ, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος πανδημίας από τον κορωνοϊό, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο κίνδυνος πανδημίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ.

«Τώρα που ο ιός βρίσκεται σε τόσες χώρες είναι εμφανής ο κίνδυνος πανδημίας», ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση υπάρχουν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 84.

Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο και πλέον έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 100 χώρες με πάνω από 111.000 ανθρώπους να έχουν νοσήσει. Εκτός Κίνας, η Κορέα έχει τα περισσότερα περιστατικά με 7.500 κρούσματα ενώ ακολουθεί η Ιταλία και το Ιράν που έχουν συνολικά 7.000 κρούσματα.