Ο Ερντογάν και τα... παραμύθια στον εγγονό του, για τα έκτροπα στα σύνορά μας: «Οι Έλληνες είναι κακοί; Ναι είναι κακοί»

Με ένα νέο παραλήρημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί εκ νέου και ζητά από την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της, για τις ορδές προσφύγων/μεταναστών, που ο ίδιος προωθεί πραγματοποιώντας τις απειλές του, προς την Ευρώπη. 

Απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Ερντογάν, κατά τον γνωστό ακραία παραστατικό… τρόπο του, είπε: «Ε, Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Άσε τους, να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε, επίσης ότι αύριο Δευτέρα, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με διαφορετικά αποτελέσματα από τις αυριανές επαφές του.

Ο παππούς Ερντογάν και τα παραληρηματικά παραμύθια του…

erdogan

Ο Ερντογάν δεν δίστασε μάλιστα, να… χρησιμοποιήσει και τον εγγονό του, προκειμένου να φανατίσει όπως συνηθίζει το κοινό του, παρουσιάζοντας το δήθεν απάνθρωπο πρόσωπο της Ελλάδας: «Έδειξα στον εγγονό μου ένα μωρό που περπατούσε στα σύνορα, παράλληλα με τον φράχτη. ‘Όπως εσύ, πέφτει, σηκώνεται. Για να σωθεί από τους κακούς’ (σ.σ. είπε στον εγγονό του). Και με ρώτησε: ‘είναι κακοί;’, ‘Ναι, είναι κακοί’».

Πηγή φωτογραφίας: Yeni Safak