Σε καραντίνα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ιταλίας - Κλείνουν μουσεία, θέατρα & κινηματογράφοι

Κλείνει μουσεία, θέατρα, τους κινηματογράφους, καθώς και άλλες αίθουσες θεαμάτων η Ιταλία, σε ολόκληρη την επικράτειά της, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κοροναϊού, μειώνοντας τις πιθανότητες συνάθροισης, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου, από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της καλπάζουσα επιδημίας, είναι το γεγονός, ότι πλέον το 1/4ο του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, βρίσκεται σε καραντίνα.

Εκτός δε, από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ’ ένα μπαρ ή σ’ ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών, ενώ η ιταλική συνήθεια του να απολαμβάνουν espresso όρθιοι και συνωνστισμένοι στο μπαρ, έχει καταργηθεί, μέχρι νεοτέρας.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται και μόνον ορισμένες θα διεξαχθούν, εντούτοις χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

Μέτρα ακόμη πιο περιοριστικά ελήφθησαν επίσης για ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας, της περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό.

Σύφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό.