«La Vita è Bella» για το κοριτσάκι που μάθαινε να γελάει με τις βόμβες

Τον περασμένο μήνα, ένα από τα βίντεο που έγιναν viral και έκαναν  τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως ήταν το βίντεο ενός πατέρα από τη Συρία που μάθαινε την τρίχρονη κόρη του να γελά με τις βόμβες ώστε να ξορκίσει τον φόβο της.

Ο Αμπντουλάχ αλ Μοχάμεντ, σαν άλλος Γκουίντο στην ταινία  «La Vita è Bella», προσποιείτο ότι ο θόρυβος των βομβών που ακουγόταν συνέχεια ήταν από πυροτεχνήματα είτε από κάποιο παιχνίδι – όπλο. Μιλώντας στο Sky News ο ίδιος, είχε δηλώσει σχετικά: «Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση».

Όπως αναφέρει το BBC, πατέρας και κόρη κατάφεραν να δραπετεύσουν από την Ιντλίμπ, όπου παίζεται η τελευταία πράξη ενός πολυετούς πολέμου και να διαφύγουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωση της Σάλβα και του πατέρας της Αμπντουλάχ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τους παράσχει άσυλο στην Τουρκία. Σύμφωνα με το BBC, διέσχισαν τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου και εγκαταστάθηκαν σε μια δομή προσφύγων στα νότια της χώρας.

Η ρεπόρτερ του Guardian, Bethan McKernan, συνάντησε πατέρα και κόρη και δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη της φορά σε όλη της τη ζωή, μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα». 

Η ρεπόρτερ του Guardian, Bethan McKernan, συνάντησε πατέρα και κόρη και δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη της φορά σε όλη της τη ζωή, μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα».