«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία: 79 οι νεκροί και 2.263 τα κρούσματα, έως τώρα

Στους 79 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, ενώ τα κρούσματα  στην χώρα είναι πλέον 2.263.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν, ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κορωνοϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπαρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ό,τι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αποφασίσθηκε μάλιστα και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly, ενώ σύφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αύριο το απόγευμα αναμένεται να εγκριθούν, νέα μέτρα στήριξης, τα οποία πιθανότατα θα περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς