Ανοιχτός πόλεμος Μέγκαν-Χάρι με την Ελισάβετ - «Έβγαλαν γλώσσα» στην βασίλισσα

«O τίτλος «royal» (βασιλικός) δεν ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ». Με αυτήν την σκληρή αλλά και αναπάντεχη δήλωση η Μέγκαν και ο Χάρι απάντησαν στην διαταγή της βασίλισσας Ελισάβετ  να απαρνηθούν τον τίτλο τους ως «Royal Sussex», καθώς σύμφωνα με την ίδια και τους συμβούλους της δεν μπορούν να απολαμβάνουν τα βασιλικά προνόμια, χωρίς να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, αποφάσισαν εν τέλει να αφήσουν πίσω τους και τον βασιλικό τους τίτλο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσαν δήλωσή τους, κατά την οποία ανέφεραν ότι η λέξη «βασιλικός» δεν ανήκει ούτε στη βρετανική κυβέρνηση ούτε στη βασίλισσα.

«Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από την Αυτού Μεγαλειότης όσον αφορά τη χρήση της λέξης «Βασιλικός», ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο «Sussex Royal» ή κάποιο παράγωγο της λέξης σε οποιοδήποτε έδαφος (εντός ή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)», ανέφεραν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους.

1
2
3
Εξέφρασαν, μάλιστα, τα παράπονά τους ότι το Παλάτι τους συμπεριφέρεται διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας.
Σημειώνεται ότι το ζευγάρι αποφάσισε παρά το Megxit, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τίτλο τους ως οι «Σάσεξ» και να στηριχθούν πάνω σε αυτό, ώστε να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Ξόδεψαν χιλιάδες λίρες για να φτιάξουν καινούργια ιστοσελίδα με το όνομα «Sussex Royal», ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους στο Instagram υπό το ίδιο όνομα

Επεδίωξαν επίσης να καταχωρίσουν το «Sussex Royal» ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα για μια σειρά αντικειμένων και δραστηριοτήτων, όπως ρούχα, χαρτικά, βιβλία και υλικό διδασκαλίας.

Επιπλέον, σκοπός τους ήταν η ίδρυση και μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης: «Sussex Royal: Το ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ».

Όμως λογάριασαν χωρίς την… Ελισάβετ, η οποία αποφάσισε ότι, αν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας αποφασίσει να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, δεν θα ωφελείται με κανένα τρόπο από το Παλάτι.