Συναγερμός στη Βρετανία: Με ταξί στο νοσοκομείο, η πρώτη ασθενής με κορωνοϊό - 1.310 οι νεκροί στην Κίνα

Στο νοσοκομείο με ταξί, που κάλεσε μέσω της υπηρεσίας Uber, μετέβη ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στο Λονδίνο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές της Βρετανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γυναίκα υπήκοο Κίνας, η οποία μπήκε ασυνόδευτη στο νοσοκομείο και αμέσως της δόθηκε μάσκα.

Όπως αναφέρει το Sky News, δύο νοσηλευτές που ήρθαν μαζί της σε επαφή, βρίσκονται σε καραντίνα.

Η γυναίκα έκανε το τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό και μεταφέρθηκε σε θάλαμο απομόνωσης.

Συνολικά, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στη Βρετανία έχουν εξεταστεί πάνω από 1750 πιθανά κρούσματα του ιού, με εννέα επιβεβαιωμένους φορείς – μία στο Λονδίνο, έξι στην περιοχή του Μπράιτον και δύο στο Γιορκ.

Εν τω μεταξύ, στα σπίτια τους επέστρεψαν οι 83 Βρετανοί που είχαν φύγει από τη Γουχάν με πτήση του Foreign Office στις 31 Ιανουαρίου πριν τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις στη ΒΔ Αγγλία.

Στους 1.310, οι νεκροί στην Κίνα

Ο αριθμός των θανάτων στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός COVID-19 αυξήθηκε κατά 242 στους 1.310 χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας.

Άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επιτροπή διευκρίνισε, ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη.