Κατέρρευσε ξενοδοχείο στην Σκωτία λόγω της κακοκαιρίας «Κιάρα» - Δείτε το video

Τρομακτικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα από από την στιγμή που ξενοδοχείο στην Σκωτία καταρρέει λόγω των ορμητικών νερών της καταιγίδας Κιάρα που σαρώνει την βορειοδυτική Ευρώπη αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Βρετανία και Ιρλανδία και προκαλώντας τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων και δρομολογίων πλοίων.

Στις τρομακτικές εικόνες αποτυπώνεται η στιγμή που τα νερά γκρεμίζουν τμήμα του Bridge House Guest Hotel House στο Χάνγουϊκ της Σκωτίας, με τις Αρχές να αποκλείουν τη γύρω περιοχή και τη στάθμη των υδάτων να ανεβαίνει δραματικά καθώς η καταιγίδα Κιάρα σαρώνει με βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους την περιοχή.

Το Χάνγουϊκ ήταν μια από τις πολλές πόλεις όπου η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμανε συναγερμό νωρίς το πρωί καθώς αναμένονται νέες βροχές και άνεμοι με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα σ’ ολόκληρη τη χώρα. «Ενώ η Καταιγίδα Κιάρα απομακρύνεται αυτό δεν σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε μια πιο ήπια περίοδο από πλευράς καιρικών συνθηκών», ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος της Υπηρεσίας Άλεξ Μπάρκιλ. «Θα παραμείνει πολύ άστατος (ο καιρός)», πρόσθεσε προειδοποιώντας για την «πιθανότητα χιονοθύελλας».

Βρετανία: Πάνω από 60.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Η υψηλότερη ταχύτητα ανέμου–150 χλμ την ώρα– καταγράφηκε στο βορειοδυτικό χωριό της Ουαλίας Αμπέρνταρον. Περισσότερες από 170 προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σήμερα σε ισχύ, κυρίως στη βόρεια Αγγλία και κατά μήκος της νότιας ακτής.

Από χθες το απόγευμα 62.000 σπίτια σε όλη τη Βρετανία παραμένουν χωρίς ηλεκτροδρότηση, ανακοίνωσε η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων.

Στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών στις παραθαλάσσιες περιοχές, 10.000 σπίτια, αγροκτήματα και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Τμήματα της βόρειας Γαλλίας έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό και οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να αποφεύγουν τις παραλίες.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kataigida-kiara-katerreyse-xenodoheio-apo-plimmyres-skotia