Και στις Άλπεις «χτύπησε» ο κορωνοϊός - Ξεπέρασε τον SARS σε αριθμό θυμάτων

Ξεπέρασε τον Sars σε αριθμούς θυμάτων η επιδημία του νέου κορωνοϊού, έχοντας προκαλέσει  μέχρι στιγμής το θάνατο 811 ανθρώπων στην Κίνα. Μόνο χθες, υπέκυψαν  81 ασθενείς  στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, ενώ καταγράφηκαν 2.656 νέα κρούσματα.

Η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, πέντε βρετανοί πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν για διακοπές στις γαλλικές Άλπεις είναι θετικοί στον φονικό ιό. Οι Βρετανοί είχαν πάει για να παραθερίσουν στις Άλπεις όταν τους επισκέφθηκε συμπατριώτης του που είχε νωρίτερα ταξιδέψει στην Σιγκαπούρη. Ανάμεσα στους πέντε είναι και ένας 9χρονος που βρέθηκε θετικός στον ιό και νοσηελύεται.

Ακόμα έξι Βρετανοί πολίτες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας, σε Λιόν, Γκρενόμπλ και Σεντ Ετιέν και υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει από τον θανατηφόρο ιό, που για πρώτη φορά ανιχνεύθηκε σε ασθενείς στην κινεζική πόλη Ουχάν.

 

Κίνητρα για παραγωγή ιατρικών υλικών

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε μάσκες και ιατρικά προϊόντα το Πεκίνο διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι η κυβέρνηση θα είναι ο κύριος αγοραστής των προϊόντων τους, σε μία κίνηση ενθάρρυνσης για την αύξηση της παραγωγής, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Στα υλικά αυτά συμπεριλαμβάνονται διαγνωστικές διατάξεις, προστατευτικά γυαλιά, ιατρικές στολές προστασίας και μάσκες, όπως επίσης και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ενώ η λίστα των υλικών ιατρικής χρήσης θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με το πλαίσιο οδηγιών που εξέδωσαν από κοινού τα αρμόδια υπουργεία.