«Θερίζει» ο κορωνοϊός: 722 νεκροί στην Κίνα, έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Νεκρός Αμερικανός στη Γουχάν

Ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό είναι μεταξύ των θυμάτων,  στην κινεζική πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

Αποτέλεσμα εικόνας για γουχαν κορωνοϊός

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κορωνοϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.