Οργουελικό βίντεο: Drones συνετίζουν τους κινέζους που δεν φορούν μάσκα

Η πρώτη εντύπωση από το βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της κινεζικής  Global Times στο Twitter μοιάζει με φάρσα. Ωστόσο,όπως φαίνεται είναι η πραγματικότητα. την οποία  μάλιστα ο αρθρογράφος δεν παραλείπει να εκθειάσει.

Ο λόγος για τα ομιλούντα Droneς που παρακολουθούν τους αμελείς πολίτες που κυκλοφορούν στο δρόμο, και τους δίνουν…εντολές να επιστρέψουν σπίτι, λόγω του κορωναϊού

Το οργουελικό βίντεο το οποίο αναπαράγουν μεγάλα ΜΜΕ στο εξωτερικό, δείχνει ένα drone να πλησιάζει μια ηλικιωμένη γυναίκα και να της απευθύνεται στη διάλεκτό της, επιπλήττοντας την που κυκλοφορεί δημόσια χωρίς να φορά μάσκα, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιδημία του κορωναϊού.. «Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα» ακούγεται να της λέει ο αξιωματικός που παρακολουθεί τις εικόνες που του στέλνει το Drone.

«Καλύτερα να πας σπίτι και μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου» συνεχίζει η φωνή από το Drone που κάνει την ηλικιωμένη να σπεύδει να φύγει από το σημείο. «Βλέπεις, λέμε συνέχεια στον κόσμο να μείνει σπίτι, αλλά εσύ συνεχίζεις να περιφέρεσαι έξω», συνεχίζει η φωνή από το Drone.

Drone και παρακολούθηση πολιτών

Στο ίδιο βίντεο, ένα δεύτερο Drone πλησιάζει κάποιον πολίτη που έχει κολλήσει με το όχημά του στο χιόνι και τον συμβουλεύει να μην βγαίνει έξω με τέτοιο καιρό και μεσούσης της επιδημίας του κορωναϊού.

Και τα περιστατικά στο βίντεο συνεχίζονται, με τον αξιωματικό να κάνει παρατήρηση σε ένα ζευγάρι, που όπως ακούγεται να του λέει, είδε πως έφερε μάσκες κατά του κορωνοϊού, έναν νεαρό άνδρα, ακόμη και ένα μικρό παιδί.

Ο αρθρογράφος εκθειάζει τον μοναδικό τρόπο που, όπως λέει, «μεταχειρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί την πανδημία του κορωναϊού», σημειώνοντας πως έτσι και οι απερίσκεπτοι πολίτες εντοπίζονται, αλλά και οι άνδρες της Αστυνομίας δεν έρχονται σε φυσική επαφή με άλλους ανθρώπους με κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα επιστρατεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να παρακολουθεί τους πολίτες της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί πολλές περιπτώσεις παρακολούθησης πολιτών, ιδιαίτερα στην δυτική Κίνα.