Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορονοϊό: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κήρυξε ο ΠΟΥ

Ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, έκρινε σήμερα μετά από έκτακτη σύσκεψή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κοροναϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα σύστηματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα. Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κίνα: Στους 170 οι νεκροί

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον.

Η επιτροπή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι έκαναν λόγο για 37 νέους θανάτους και 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αυτή την επαρχία, εστία της μόλυνσης του αποκαλούμενου 2019-nCoV.

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να κλείσει τη μεθόριό της μήκους περίπου 4.250 χλμ. με την Κίνα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει τουλάχιστον 170 θανάτους.

«Υπογράφτηκε σήμερα μια διαταγή και τίθεται σε ισχύ. Θα ενημερώσουμε σήμερα όλο τον κόσμο για τα μέτρα που ελήφθησαν για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Αναβάλλονται όλες οι εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Όλοι οι αγώνες των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η έναρξη της σεζόν 2020 αναβάλλεται «για όλους τους τύπους» διοργανώσεων, σε «όλα τα επίπεδα», προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες και το φίλαθλο κοινό, εξήγησε η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η κινεζική Σούπερ Λίγκα (CSL, πρώτη κατηγορία) επρόκειτο να αρχίσει την 22η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.