Φώτης Ντούλος: «Είχε χάσει το μυαλό του. Προτίμησε την αυτοκτονία από το να επιστρέψει στην φυλακή»

Χθες επρόκειτο να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του με την κατηγορία της δολοφονίας. Eπέλεξε να μην πάει στο δικαστήριο. Προτίμησε να μπει στο γκαράζ να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του και με ένα λάστιχο που «έφευγε» από την εξάτμιση να εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα.

Όπως έγραψε η Daily Mail, ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Φώτης Ντούλος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του δηλητηριάζοντας τον εαυτό του με μονοξείδιο του άνθρακα επειδή όπως λέει το βρετανικό μέσο «έχασε το μυαλό του» και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να μπει στη φυλακή.

Στο δικαστήριο θα συζητιόταν η αναστολή της εγγύησης των 6.000.000 δολαρίων που είχε καταβάλλει όταν συνελήφθη για τρίτη φορά από τις αρχές πριν λίγες εβδομάδες, με την κατηγορία της δολοφονίας της πρώην συζύγου του Τζένιφερ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τον περασμένο Μάιο. Να σημειωθεί ότι η σορός της γυναίκας δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Ντούλος,βρισκόταν σε  αυστηρό κατ ‘οίκον περιορισμό από την περασμένη Πέμπτη και μπορούσε μόνο να αφήσει το αρχοντικό του για να δει τον δικηγόρο του, κάποιον γιατρό ή να πάρει μέρος σε κάποια θρησκευτική τελετή.

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο Έλληνας ομογενής ήταν να εμφανιστεί στο δικαστήριο το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα να τον αναζητήσει η αστυνομία στο σπίτι του.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Ντούλου, τον είδαν  καθισμένο στο όχημά του μέσα στο γκαράζ ενώ έδειχνε αρκετά καταβεβλημένος.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και αερομεταφορά στο ιατρικό κέντρο Jacobi στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης για θεραπεία σε ειδικό θάλαμο.

Η θεραπεία  που ακολουθεί, αυτή του υπερβαρικού οξυγόνου χρησιμοποιείται για να αυξήσει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του ασθενούς και να μειώσει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα το συντομότερο δυνατόν σε περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η σοβαρή δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μακροχρόνιες βλάβες,  ενώ ο Φώτης Ντούλος θα μπορούσε να υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

Μυστηριώδης εξαφάνιση

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην σύντροφός του,  εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το πρωί της 24ης Μαΐου, όταν μετέφερε τα παιδιά της στο σχολείο στη Νιου Κάνααν.

Οι Αρχές εκτιμούν, με βάση έμμεσες αποδείξεις που συγκέντρωσαν, ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε από τον Φώτη Ντούλος.

Η αστυνομία που ανέλαβε την εξιχνίαση της εξαφάνισης της Τζένιφερ πιστεύει ότι ο Ντούλος τής έστησε ενέδρα στο σπίτι της, περιμένοντας να επιστρέψει από το σχολείο που πήγε τα παιδιά, της επιτέθηκε στο γκαράζ, αφήνοντας πίσω του ματωμένα ίχνη, και μετέφερε, άγνωστο πού, με το αυτοκίνητο, το πτώμα της. Αξιωματικοί της αστυνομίας διαθέτουν βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος που έχουν καταγράψει τον Ντούλος να πετάει αντικείμενα λερωμένα από το αίμα της Τζένιφερ, στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ.

Διώξεις

Διώξεις για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου έχουν ασκηθεί εναντίον της πρώην συντρόφου του Μισέλ Τροκώνη και του δικηγόρου Κεντ Μοχάινεϊ, που βοήθησαν τον Ντούλος να συγκαλύψει το έγκλημα ενώ του παρείχαν και ψευδές άλλοθι.

Έντυπη