Τα σενάρια της τραγωδίας

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το σημείο της συντριβής, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, οδηγούν σε δυο σενάρια: είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Οπως αναφέρει το Associated Press, στην περιοχή Καλαμπάσας όπου έπεσε το ελικόπτερο, οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Το σενάριο της πτώσης εξαιτίας της ομίχλης ενισχύεται και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Στην περιοχή που συνέβη η τραγωδία, το πυκνό πέπλο της ομίχλης είχε σκεπάσει τον ουρανό. Όσοι ήταν εκεί και έγιναν μάρτυρες του αεροπορικού δυστυχήματος, μίλησαν για εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα και για πολύ χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, του Λος Άντζελες,εξάλλου,είχε εκδοθεί απαγορευτικό πτήσεων στην περιοχή έως το απόγευμα της Κυριακής, λόγω της πυκνής ομίχλης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Josh Rubenstein, η αστυνομία είχε καθηλώσει τα ελικόπτερά της στο έδαφος έως το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και αναμενόταν να «σπάσει» η ομίχλη. «Οι καιρικές συνθήκες δεν κάλυπταν το μίνιμουμ των στάνταρ για να γίνονταν πτήσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ, οι αρχές  επίσημα δεν αναφέρουν τα ονόματα των θυμάτων, καθώς περιμένουν την αναγνώρισή τους.

Είναι ωστόσο ήδη γνωστό πως εκτός του Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάννα, στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ένας προπονητής του μπέιζμπολ, με την γυναίκα του και την κόρη του, που ήταν συναθλήτρια της Τζιάννα στην ακαδημία μπάσκετ του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο. Επειδή γύρισε προς μια ορεινή περιοχή.

Ο πιλότος ξαφνικά και γρήγορα ανέβηκε από περίπου 1.200 πόδια στα 2.000 πόδια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα – γύρω στις 09:45 – πέταξε προς το βουνό στα 1.700 πόδια. Εκεί χάνεται και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του ιχνηλάτη πτήσης δείχνουν ότι πετούν με ταχύτητα 161 κόμβους την ώρα.

Ένα ακόμη παιδί βρήκε τραγικό θάνατο στο ελικόπτερο

Το κολέγιο Orange Coast επιβεβαίωσε τον θάνατο του προπονητή της ομάδας μπέιζμπολ Τζον Αλτομπέλι, που μαζί με τη σύζυγό του και την ανήλικη κόρη τους επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο με τον διάσημο μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιντ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου, από την οποία, εκτός του πιλότου, επιβεβαιώνεται ότι σκοτώθηκαν ο προπονητής Τζον Αλτομπέλι, με τη γυναίκα του και την ανήλικη κόρη τους.