Κοροναϊός: Εννιά εκατομμύρια κινέζοι μπαίνουν σε καραντίνα

Σε πλήρη ακινητοποίηση θα τεθούν προσωρινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην επαρχία Γιουχάν της Κίνας, επιδημικής εστίας του κοροναϊού «2019-nCoV», ο οποίος έχει ήδη εμφανίσει κρούσματα και σε άλλες κινεζικές επαρχίες, καθώς και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Κορέα.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους περίπου εννέα εκατομμύρια κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη, με το αεροδρόμιο και τους διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς της να έχουν κλείσει και να μην γίνονται καθόλου στάσεις σε αυτούς για τους διερχόμενους επιβάτες.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων θα ανασταλούν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες, σημειώνει το κινέζικο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο, προς την επαρχία Γιουχάν της Κίνας, γνωστοποίησε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Δεδομένων των τελευταίων ιατρικών πληροφοριών, μεταξύ αυτών πληροφοριών σχετικά με μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο και των συστάσεων των κινεζικών αρχών, συστήνουμε να πραγματοποιούνται μονάχα τα ταξίδια που είναι απαραίτητα στην Ουχάν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι θάνατοι από τον άγνωστο μέχρι πρόσφατα κοροναϊό αυξήθηκαν σε 17 σήμερα.