Ο Ερντογάν φεύγοντας για το Βερολίνο: «Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι. Έχουμε τρελάνει την Ελλάδα»

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του για το Βερολίνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις και επιτέθηκε στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση Χαφτάρ στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα είναι σοβαρά ενοχλημένη επειδή δεν έχει προσκληθεί στη Γερμανία. Ήδη οι συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με τη Λιβύη τους είχαν τρελάνει. Η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού ‘’τι να κάνουμε με ποιον να συμφωνήσουμε για να πάρουμε γυρίσουμε το παιχνίδι’’. Όμως ο Χαφτάρ δεν έχει καμία αξία. Ο Σάρατζ όμως είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Βρήκαν μια φόρμουλα. Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Ελλάδα . Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Αλλά ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία. Και στις σχέσεις με την Τουρκία δεν κάνει καλά βήματα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μαζί του 1,5 ώρα του εξηγήσαμε πράγματα όμως φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Συντάκτης: Μανώλης Κωστίδης