Οργή Αράβων «Δεν είμαστε Οθωμανοί, ούτε θα γίνουμε αποικία της Τουρκίας»

Μετά την Αίγυπτο και η Τυνησία καταδικάζει τις πρακτικές της Τουρκίας και την ενεργή ανάμειξή της στα εσωτερικά της Λιβύης, με την αποστολή στρατευμάτων και Σύρων μισθοφόρων τζιχαντιστών προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση του Σάρατζ.

Οι αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο για την προκλητική πολιτική της Άγκυρας  εντείνονται όλο και περισσότερο.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει γίνει ένα στοιχείο αστάθειας στην περιοχή. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Ερντογάν πως και η Λιβύη και η Τυνησία δεν είναι οθωμανικές περιφέρειες και είμαστε μια αραβική κυρίαρχη πολιτεία» είπε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο της Τυνησίας

Ο Χαλίφα Χαφτάρ το βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με τους φυλάρχους της Λιβύης στην Μπενγκάζι. Τους ενημέρωσε για το μέτωπο των επιχειρήσεων στην προσπάθεια κατάληψης της Τρίπολης, για όσα έγιναν στις συναντήσεις που είχε στη Μόσχα, ενώ καθορίστηκε και η στάση που θα ακολουθήσουν στη Διάσκεψη του Βερολίνου που θα αρχίσει την Κυριακή με την παρουσία της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και όλων των εμπλεκομένων και γειτονικών χωρών εκτός της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται πως για την απουσία της Ελλάδας διερωτήθηκε και η πλευρά του LNA με δημόσια ανάρτηση.

«Δεν είμαστε Οθωμανοί, ούτε θα γίνουμε αποικία της Τουρκίας. Είμαστε Άραβες και θα δώσουμε τη ζωή μας για να διώξουμε κάθε πόδι Τούρκου από την ιερή πατρίδα μας» βροντοφώναξε η πλειοψηφία των φυλάρχων της χώρας που αργά χθες το απόγευμα είχαν σύσκεψη κορυφής με τον Χαλίφα Χαφτάρ.

«Ο GNA διαπράττει προδοσία»

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης (που ελέγχεται από τον Χαφτάρ και τον LNA) στην τελευταία συνεδρίαση επιτέθηκε στην Τουρκία, και ειδικά στον Ταγίπ Ερντογάν: «Χαιρετίζω τα στρατεύματά που «καθαρίζουν» τη στρατιά των τρομοκρατών που ήρθαν από μακριά και σύντομα η πρωτεύουσά μας θα το επιστρέψει στα χέρια του λιβυκού κράτους. Οι πολιτικές συμφωνίες που έκανε ο GNA διαπράττουν μεγάλη προδοσία για τη Λιβύη».

Δολοφονήθηκε ο γιατρός για το βίντεο που ανέβασε

Στο μεταξύ, σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός γιατρού που υπηρετούσε σε νοσοκομείο της Τρίπολης όπου νοσηλεύονταν τραυματίες Σύροι τζιχαντιστές μετά από μάχες που διεξάγονται με τις δυνάμεις του Χαφτάρ στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Ο γιατρός κατηγορήθηκε πως τράβηξε βίντεο με τους τραυματίες και το ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας την ευκαιρία στο στρατόπεδο του Χαφτάρ να πανηγυρίσει. Χθες το πρωί ο γιατρός βρέθηκε δολοφονημένος σε ένα βομβαρδισμένο κτίριο στα περίχωρα της Τρίπολης, με τους εκπροσώπους του Χαφτάρ να κατηγορούν ευθέως τους τρομοκράτες του Σάρατζ.

Προτεινόμενα για εσάς