«Στολίζουν» την Μέγκαν τα βρετανικά ΜΜΕ: «Ή θα γινόταν το δικό της ή τίποτα» - Κόβει την χρηματοδότηση ο Κάρολος

O πρίγκιπας Κάρολος δεν φαίνεται διατεθειμένος πλεον, σύμφωνα με τους Times,  να κόβει «λευκή επιταγή» στους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι, από εδώ και στο εξής και μετά την «επανάστασή τους». Μέχρι πρότινος, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ λάμβαναν μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον συνολικά περίπου 4,9 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη. Συγκεκριμένα, η πηγή ανέφερε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κόβει λευκή επιταγή πλέον στον γιο του».

Εν τω μεταξύ, η δημοτικότητα του Χάρι και της Μέγκαν βρίσκεται στο ναδίρ με τον βρετανικό Τύπο να είναι γεμάτος πύρινα άρθρα εναντίον τους.

Μάλιστα σε δημοσκόπηση της Daily Mail, οι Βρετανοί δηλώνουν ότι θα είναι εξαιρετικά θυμωμένοι εάν το ζευγάρι κρατήσει τους τίτλους ευγενείας και τα προνόμια του και μετακομίσει στην βόρεια Αμερική. Επίσης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που φέρθηκαν στην βασίλισσα Ελισάβετ.

‘Ηταν αναμενόμενο

Η ίδια εφημερίδα, σε αποκλειστικό της δημοσίευμα αναφέρει ότι φίλοι, γνωστοί και συγγενείς της Μέγκαν   «δεν εκπλήσσονται από την φυγή της Δούκισσας του Σάσεξ»

Ειδικότερα ένας παλιός φίλος της σχολιάζει: «Το παραμύθι της δεν λειτούργησε όπως ήθελε. Θεωρούσε ότι θα μπορούσε να ελέγξει το δικό της αφήγημα και ένιωθε περιορισμένη από τους βασιλικούς κανόνες». Και συνεχίζει: «Ήταν αποκομμένη από τα κανάλια επικοινωνίας της – το λογαριασμό της στο Twitter ή το Instagram – που σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει για τις αιτίες όπως ήθελε. Μέσα σε αυτή τη σιωπή είμαι βέβαιος ότι έπεισε τον Χάρι να επιλέξει μια “πλευρά” (είτε αυτό που θα διάλεγε εκείνη είτε εκείνα που είχε σχεδιάσει το παλάτι για εκείνους). Για εκείνη δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα εκσυγχρονισμού της βασιλικής οικογένειας».

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος ένας παλιός έμπιστος φίλος της αναφέρει: «Το είδα να έρχεται. Ήταν απλώς θέμα χρόνου. Με τη Mέγκαν, ή θα γινόταν το δικό της ή τίποτα. Θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο της σχέσης, ανεξάρτητα από τον τίτλο του Χάρι. Θέλει να είναι στο προσκήνιο, αλλά με τους δικούς της όρους».

Μακροχρόνια στρατηγική

«Τώρα θα φτιάξει τους δικούς της κανόνες. Είναι τέλειο για εκείνη. Στη Μέγκαν αρέσει να φεύγει όταν δυσκολεύουν τα πράγματα και να παρατηρεί από μακριά τι έχει κάνει. Είμαι βέβαιος ότι ήθελε να επιστρέψει στον κύκλο της (στον Καναδά) και τη νέα δημιουργική της ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτά τα σχέδια». «Ήταν σε θέση να κινηθεί γρήγορα επειδή αυτό το είχε προγραμματίσει μήνες πριν. Αυτό δεν είναι μόνο μια έξοδος. Πρόκειται για μια μακροχρόνια στρατηγική που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα»., αναφέρει ο αποκαλούμενος έμπιστος φίλος της Μέγκαν.

Επιστροφή στον Καναδά

Tην Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Μέγκαν Μαρκλ άφησε την Βρετανία και επέστρεψε στην έπαυλη που φιλοξενούσε το ζευγάρι στον Καναδά την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, στην έπαυλη στο Βανκούβερ βρίσκεται ο 8μηνών γιος του ζευγαριού, Άρτσικαι τα δύο σκυλιά τους. Το γεγονός αυτό μαζί με τις πληροφορίες ότι η δούκισσα του Σάσσεξ δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Βρετανία καθώς δεν έχει άλλα καθήκοντα στο πρόγραμμα της πυροδότησε τις φήμες ότι το ζευγάρι είναι έτοιμο να εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά.

Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο πρίγκιπας Χάρι θα βρίσκεται στον Καναδά, όπου εικάζεται ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα και δεν θα επιστρέψουν στην Βρετανία. Αυτή την εβδομάδα έχει ένα βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων αλλά και συναντήσεων προκειμένου να διαπραγματευθεί τον νέο ρόλο και το οικονομικό μέλλον του ζευγαριού, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.