Οι Αμερικανοί νομίζουν ότι το Ιράν βρίσκεται στις... ΗΠΑ! - Απίστευτα τα αποτελέσματα έρευνας του Politico

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico και της Morning Consult, που διενεργήθηκε στο διάστημα 4-5 Ιανουρίου αμέσως μετά την δολοφονία του Κασέμ Σουλειμανί, αλλά πριν το Ιράν εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, λιγότεροι από έναν στους τρεις Αμερικανούς – για την ακρίβεια μόλις 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων – κατάφεραν να βρουν το Ιράν σε χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης!

Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 23% όταν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να εντοπίσουν το Ιράν σ’ έναν παγκόσμιο χάρτη που δεν ανέφερε, ωστόσο, ονομασίες χωρών.

Περίπου το 8% των Αμερικανών πέρασαν το Ιράν για το Ιράκ, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που νόμιζαν ότι το Ιράν βρίσκεται στην Ευρώπη, ανάμεσα σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, αλλά και η Ελλάδα.

Υπήρξαν κάποιοι που νόμιζαν η Τεχεράνη βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (10) και άλλοι ότι βρίσκεται στην πατρίδα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, τη Ρωσία (29). Επιπλέον, τουλάχιστον 32 Αμερικανοί έχουν στο μυαλό τους ότι το Ιράν βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ 40 υποστήριξαν ότι είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής.