Για... μεροκάματο θέλουν να βγουν Χάρι και Μέγκαν - Η νέα τους ζωή όπως περιγράφεται στο καινούριο τους site

Μέχρι σήμερα ο Χάρι και η Μέγκαν «απαγορευόταν να κερδίζουν εισόδημα σε οποιαδήποτε μορφή», όπως υπενθυμίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της απόφασής τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντά του.

Λίγη ώρα μετά από αυτήν την ανακοίνωση το ζεύγος διευκρίνισε με σαφή τρόπο, στο νέο τους site sussexroyal.com, ότι επιθυμούν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι,   «σκιαγραφώντας» τη μετάβασή τους στο νέο τρόπο ζωής τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το site αναφέρει επίσης και τη νέα πολιτική των σχέσεων του ζευγαριού με τα ΜΜΕ, το μέλλον των φιλανθρωπικών πρότζεκτ που έχουν αναλάβει, και αποκαλύπτει πώς θα βιοπορίζονται από ‘δω και στο εξής, αφού θα σταματήσουν να λαμβάνουν χρήματα από το κονδύλι που καταβάλλεται ετησίως στη βασίλισσα (Sovereign Grant) από την τσέπη των Βρετανών φορολογουμένων. Όπως επισημαίνουν, ο μέχρι πρότινος ρόλος τους ως ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας τους εμπόδιζε να εργαστούν για να κερδίσουν τα δικά τους χρήματα, κάτι που πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Στον ιστότοπο του, το ζευγάρι επαναλαμβάνει ότι «εκτιμά τη δυνατότητα να κερδίζει εισόδημα μέσω της εργασίας», κάτι που δεν μπορούσε να κάνει μέχρι σήμερα. Διευκρινίζεται πάντως ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα συνεχίσουν να έχουν ως βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο την Αγροικία Φρόγκμορ, με την άδεια της Βασίλισσας. Επίσης, τα έξοδα της προστασίας τους είναι κάτι που θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι.

Η προστασία τους

Αναφορικά με την προστασία τους από την Μητροπολιτική Αστυνομία, ο ιστότοπος αναφέρει: «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν χαρακτηριστεί άτομα που χρήζουν διεθνής προστασίας, κατά συνέπεια απαιτείται αυτό το επίπεδο ασφάλειας».

Στον ιστότοπό τους, οι Χάρι και Μέγκαν αφήνουν… «μπηχτές» εναντίον τον βρετανικών μέσων, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και αλλοίωση των ρεπορτάζ των ανταποκριτών του παλατιού από ομάδες συντακτώ, ώστε να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Επίσης ανακοινώνουν ότι θα αποσυρθούν από το σύστημα «royal rota» που επιτρέπει σε βρετανικές εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς να καλύπτουν τη δουλειά τους, δεδομένου ότι η μοναρχία είναι ένας θεσμός που χρηματοδοτείται από τους πολίτες.

«Τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν επί του παρόντος δικαίωμα να καλύπτουν τις δραστηριότητές τους με αντικειμενικότητα, χωρίς έλεγχο από τους αξιωματούχους του παλατιού. Το ζευγάρι λέει τώρα ότι σκοπεύει να παρέχει πρόσβαση σε ΜΜΕ με ειδική πρόσκληση και να δημοσιοποιεί τα νέα του μέσω των δικών τους επίσημων καναλιών επικοινωνίας ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης» επισημαίνει η Daily Mail.

Η νέα αυτή πολιτική, όπως διευκρινίζεται στο site, «αντανακλά την επικείμενη ανεξαρτησία τους ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας» και την επιθυμία τους να «αναδιαμορφώσουν και να διευρύνουν την πρόσβαση στη δουλειά τους».