Η διάσωση του μωρού καγκουρό και η αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια (video)

«Παρακαλώ διαδώστε. Παρακαλώ δωρίστε. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας». Αγωνιώδης αλλά και συγκινητική είναι η ανάρτηση Αυστραλού πυροσβέστη στο instagram.

Ο Σαμ ΜακΓκλον δημοσίευσε  βίντεο στο οποίο φαίνεται να αρπάζει ένα μωρό καγκουρό για να το σώσει από τις φωτιές, που συνεχίζουν να καίνε την Αυστραλία. Οι δορυφορικές εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Μέσω Instagram, ο ΜακΓκλον κάνει έκκληση για δωρεές. «Η Αυστραλία καίγεται! 500 εκατ. ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους. Εσωσα ένα μωρό καγκουρό που ήταν μόνο του. Είναι αποκαρδιωτικό. 10 εκατ. εκτάρια έχουν καεί. Παρακαλώ διαδώστε. Παρακαλώ δωρίστε. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», έγραψε.

Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, καθώς η πανίδα της Αυστραλίας οδηγείται σε καταστροφή. Περίπου 500 εκατ. ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φωτιές. Οι εικόνες συγκλονίζουν, όπως αυτή ενός μικρού αγοριού που δίνει νερό σε καγκουρό. Πυροσβέστες και κάτοικοι των περιοχών προσπαθούν να σώσουν όσα ζώα μπορούν, ενώ μέσω διαδικτύου σταρς και influencers καλούν τον κόσμο να προχωρήσει σε δωρεές προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για να καλύψουν ανάγκες της χώρας.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν εγκαταλείψει την πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία. Από τις φωτιές 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι συνθήκες γίνονται ανυπόφορες, καθώς η θερμοκρασία αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου.