Γιατί ο Πάπας «τρελαίνεται» όταν του φιλούν το χέρι - Εξηγήσεις για το νέο επεισόδιο με προσκυνήτρια- Δείτε το βίντεο που προκάλεσε σάλο

Ο Πάπας Φραγκίσκος περπατούσε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού και χαιρετούσε τους προσκυνητές οδεύοντας προς την πελώρια φάτνη που είχε στηθεί στην πλατεία. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι την στιγμή που μία γυναίκα του τράβηξε το χέρι προκειμένου να το ασπαστεί. Η απότομη αυτή χειρονομία φάνηκε να προκαλεί ενόχληση στον ποντίφικα, με αποτέλεσμα να της χτυπήσει  το χέρι για να μπορέσει να φύγει.

Δείτε το βίντεο που ξάφνιασε με την συμπεριφορά του Πάπα, ο οποίος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη:

Δεν είναι  η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος δείχνει να μην έχει καλή σχέση με τις χειραψίες. Σε μια επίσκεψή του σε ιταλική εκκλησία, τον Μάρτιο του 2019, ο Πάπας τραβάει απότομα το χέρι του όταν οι πιστοί θέλουν να φιλήσουν το δαχτυλίδι του. Όπως φαίνεται, χαιρετάει με χαμόγελο τους πιστούς, αλλά τραβάει απότομα το χέρι, σαν να θέλει να τους αποφύγει ή να τους ξαποστείλει γρήγορα.

Το βίντεο σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς χρήστες των social media και προκλήθηκε παγκόσμιος σάλος και εκείνη την εποχή.

Το βίντεο, μάλιστα, προκάλεσε τόσο μεγάλο θόρυβο που το Βατικανό αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις. «Ο Πάπας εξήγησε ότι ο λόγος που δεν ήθελε να του φιλήσουν το χέρι είναι απλά για λόγους υγιεινής. Όχι για τον ίδιο, βέβαια, αλλά για να εμποδίσει την μετάδοση μικροβίων από τον ένα πιστό στον άλλο, δια μέσου της επαφής με το χέρι του, όταν υπάρχουν ουρές με πιστούς. Ο ίδιος, προσωπικά, λατρεύει να φιλάει ανθρώπους», εξήγησε, τον περασμένο Μάρτιο ο διευθυντής επικοινωνίας της Αγίας Έδρας, Alessandro Gisotti.

Τώρα, πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ έσπευσαν να θυμίσουν τις δηλώσεις του εκπροσώπου, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το νέο κρούσμα οργής του Πάπα.