Πλοίο - φάντασμα με ανθρώπινα λείψανα από τη Βόρεια Κορέα ξεβράστηκε στην Ιαπωνία

Ένα σχεδόν κατεστραμμένο ξύλινο σκάφος, με μακάβριο φορτίο ξεβράστηκε στην Παρσκευή το βράδυ στις ακτές του νησιού Sado της Ιαπωνίας, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Λόγω της κακοκαιρίας, που σχεδόν έκοψε στα δύο το σκάφος, οι αρχές μπόρεσαν να προσεγγίσουν στο σημείο, το πρωί του Σαββάτου και βρήκαν το μακάβριο φορτίο του.

Πάνω στο πλοίο – φάντασμα βρέθηκαν δύο κομμένα κεφάλια σε προχωρημένη σήψη και πέντε ανθρώπινοι σοροί, «σχεδόν σκελετωμένοι», γεγονός που υποδυκνείει ότι τα θύματα ήταν στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δύο κομμένα κεφάλια ανήκουν σε κάποιο από τα πέντε σκελετωμένα πτώματα.

Το πλοίο είχε γραμμένους στο πλάι κορεάτικα γράμματα και οι αρχές πιστεύουν ότι ξεκίνησε το ταξίδι του από την Βόρεια Κορέα.

 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που οι αρχές στο Sado βρίσκουν ένα τέτοιο πλοίο «νεκροφόρα» προερχόμενο από τις ακτές της Βόρειας Κορέας.
Στις 28 Νοεμβρίου, βρέθηκαν πέντε πτώματα μέσα σε αλιευτικό σκάφος που έφερε κορεάτικους χαρακτήρες.

Τέτοια πλοία – φαντάσματα, είτε άδεια είτε με ανθρώπινα λείψανα, φτάνουν συχνά στις ακτές των ιαπωνικών νησιών.

Οι αρχές πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διαφύγουν από τη Βόρεια Κορέα πολίτες που λιμοκτονούν ή λιποτάκτες του καθεστώτος του Κιμ Γιονκ Ουν.

Οι περισσότεροι βρίσκουν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την ελευθερία.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έκθεση στα φυσικά στοιχεία και η πείνα είναι οι πιο πιθανές εξηγήσεις για τους θανάτους.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters, Japantimes