Ελισάβετ: «Κάπως κακοτράχαλο» το 2019 - Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα (video)

Μετά την δημοσιοποίηση  φωτογραφίας στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο instagram, με την Ελισάβετ να ποζάρει δίπλα στα οικογενειακά κάδρα από όπου έλειπε φωτογραφία του Χάρι,της Μέγκαν και του μικρού Άρτσι, η βασίλισσα τώρα φαίνεται να τείνει κάδο ελαίας.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη «χαρά» της για το γεγονός ότι μέσα στο 2019 υποδέχθηκε το όγδοο δισέγγονό της, τον Άρτσι. Μετά από αυτήν την αναφορά, στο βίντεο ακολούθησε μια φωτογραφία από τις 6 Μαΐου όταν η ίδια και ο πρίγκιπας Φίλιππος είδαν για πρώτη φορά τον Άρτσι  παρουσία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Στο μήνυμα στο οποίο κυριάρχησε η αναφορά στην «κάπως κακοτράχαλη» χρονιά λόγω του πολιτικού χάους και της αβεβαιότητας στη Βρετανία εξαιτίας του Brexit, η Ελισάβετ επισήμανε και το πόσο την επηρέασε «η αίσθηση του καθήκοντος» που έχουν δείξει οι νεότερες γενιές για να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ το σχόλιο αυτό ακολουθεί μια χρονιά την οποία σημάδεψαν τα έργα και οι ημέρες της Γκρέτα Τούνμπεργκ της νεαρής ακτιβίστριας κατά της κλιματικής αλλαγής από τη Σουηδία.

Η βασίλισσα της Αγγλίας τόνισε, ακόμα, πόσο συχνά «τα μικρά βήματα και όχι τα τεράστια άλματα» είναι αυτά που φέρνουν αλλαγές που αντέχουν στον κόσμο, θέση που εξάλλου αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της με αφορμή και τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποστολή Apollo 11 στη σελήνη.