Νίκη με αυτοδυναμία για τον Μπόρις Τζόνσον δίνει το exit poll στην Βρετανία (Video Live)

Έκλεισαν τα μεσάνυχτα, (σε ώρα Ελλάδας, 22:00 τοπική ώρα), οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία και τα αποτελέσματα των exit polls, δείχνουν ήδη, πως ο επικεφαλής των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον διατηρεί προβάδισμα με 368 έδρες, έναντι 191 των Εργατικών.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 86 εδρών στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα exit polls.

Ο Τζόνσον σε πολύ καλή διάθεση είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, πριν μερικές ώρες, προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο με τον σκύλο του, Ντίλαν και αμέσως μετά παρότι δεν προέβη σε δηλώσεις, μοιράστηκε μία αγκαλιά με τον πιστό του φίλο, στιγμιότυπο, που έκανε τον γύρω του κόσμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για boris skylaki"

 

Αποτέλεσμα εικόνας για boris skylaki"

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13.

Οι εκλογές στη Βρετανία χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ της χώρα κρίσιμες και «οι σημαντικότερες μιας ολόκληρης γενιάς», καθώς από την κυβέρνηση που θα προκύψει, θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις αναφορικά με το Brexit, το οποίο, μετά και τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών έχει οριστεί για την 31η Ιανουαρίου 2020.

 

Δείτε live εικόνα:

 

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Βρετανία, θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες επτά ώρες.