Νέο αιματοκύλισμα: Θέρισε 6 σε νοσοκομείο της Τσεχίας και αυτοκτόνησε

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από πυροβολισμούς σήμερα το πρωί στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα στην Τσεχία πριν ο δράστης αυτοκτονήσει.

Για «αρκετά θύματα» έκανε λόγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τζαμ Χαμασέκ, που δεν έδωσε λεπτομέρειες καθώς η επιχείρηση των αρχών βρισκόταν σε εξέλιξη μετά την εκκένωση του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι πυροβολισμοί έπεσε σε αίθουσα αναμονής.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ύστερα ότι βρήκαν τον θύτη νεκρό σε αυτοκίνητο. «Ακούστηκε πυροβολισμός από εκείνο το σημείο. Βρισκόμαστε στο στάδιο ταυτοποίησης του άνδρα που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι πριν από την ανάληψη δράσης από την αστυνομία».

Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015, όταν ένας ένοπλος είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Σύγχυση με την ταυτότητα του δράστη

Νωρίτερα, επικράτηση σύγχυση με την ταυτότητα του δράστη, καθώς έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα μέσω Twitter τη φωτογραφία ενός υπόπτου αλλά στη συνέχεια διέγραψε τη συγκεκριμένη ανάρτηση αφού επρόκειτο για μάρτυρα της επίθεσης. Ακολούθησε η σωστή φωτογραφία του υπόπτου μαζί με την προειδοποίηση ότι ήταν «επικίνδυνος» και «πιθανώς οπλισμένος».