"Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές στις εξελίξεις στην Υεμένη", τόνισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απηύθυνε έκκληση να αναλάβει δράση ο Οργανισμός, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της Υεμένης και να μη βυθιστεί η χώρα στο χάος.

“Παρακολουθούμε την κατάρρευση της Υεμένης μπροστά στα μάτια μας. Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές στις εξελίξεις στην Υεμένη”, ανέφερε ο κ.Μουν ενώπιον των πρεσβευτών των κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο άρχισε τις διαβουλεύσεις για την κρίση στη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Υεμένη, λέγοντας πως οι βασικές είναι η επικίνδυνη πολιτική κρίση, οι εντεινόμενες αυτονομιστικές τάσεις στον νότο και η σοβαρή ανθρωπιστική κρίση η οποία πλήττει 16 εκατ. ανθρώπους.

“Όλες αυτές οι προκλήσεις αποτελούν μια απειλή για την Περιφερειακή και Διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Όλα τα μέρη στην Υεμένη να αρχίσουν διαπραγματεύσεις και να συνεργαστούν με καλή πίστη, ώστε να αναλάβει την εξουσία μια νόμιμη και αντιπροσωπευτική κυβέρνηση”, κατέληξε ο κ.Μουν.