Διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου, ζητάει ο Ακάρ: «Δεν υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης απόφασης, που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία»

Τον διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου, πρότεινε σε ομιλία του, ο Χουλουσί Ακάρ, αποκαλύπτοντας το σχέδιο της Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δραστηριότητες για τη προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο συνεχίζονται με αποφασιστικότητα», ανέφερε ο Ακάρ και στη συνέχεια, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, αποκάλυψε όσα η Άγκυρα έχει ως στόχο, ώστε να οδηγήσει τις εξελίξεις.

«Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ο διαμοιρασμός με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το δίκαιο κάθε είδους πηγής και πλούτου που υπάρχει στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ.

Όμως η πρόταση του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας περιλάμβανε και σαφείς προειδοποιήσει, καθώς ανέφερε πως «σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε καμιά διαφορετική απόφαση.

Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιαδήποτε απόφαση η οποία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.

Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε».

Παράλληλα ο Ακάρ ανέφερε πως η συμφωνία. Τουρκίας- Λιβύης δεν είναι απειλή εναντίον άλλων χωρών και υποστήριξε πως δεν αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου άλλων χωρών.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος