Μετά το τρέμουλο, τώρα η Μέρκελ χάνει την ισορροπία της (Video)

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, μετά την φιλολογία που είχε αναπτυχθεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν η γερμανίδα καγκελλάριος, εθεάθη σε τρις περιπτώσεις να καταλαμβάνεται από ένα έντονο τρέμουλο. Μία εβδομάδα μετά το παρ’ ολίγον ατύχημά της σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπου σκόνταψε ανεβαινοντας στο βήμα,  η Μέρκελ έχασε προς στιγμήν την ισορροπία της μετά την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στις εικόνες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, όπως το AFP, και αναμετέδωσαν τα ξένα δίκτυα η Μέρκελ φαίνεται να κλονίζεται και να απλώνει το χέρι της προκειμένου να κρατηθεί από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, για να μην πέσει.

Δείτε το στιγμιότυπο

Το περιστατικό επανέφερε στην επιφάνεια μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι όταν η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει σε τρεις δημόσιες εμφανίσεις της, τη μία κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι στις 18 Ιουνίου στο Βερολίνο, τη δεύτερη σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Γερμανίας μία εβδομάδα αργότερα και την τρίτη στις 10 Ιουλίου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε. Η Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά στην υγεία της αποδίδοντας τα περιστατικά σε αφυδάτωση, αλλά στις επόμενες υποδοχές ξένων ηγετών προτιμούσε να κάθεται κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.