Έλληνες μηχανικοί στα Τίρανα για την αξιολόγηση των κτιρίων - Ατέλειωτος θρήνος στις κηδείες των θυμάτων

Στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής  με S 300 της ελληνικής αεροπορίας, η 16μελής ομάδα μηχανικών της Υπηρεσίας Αντισεισμικής Προστασίας και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, που θα λάβει μέρος στην επιχείρηση αξιολόγησης της κατάστασης των κτιρίων στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Την ελληνική ομάδα υποδέχτηκε η υπουργός Υποδομών της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου, η οποία ξεπροβόδισε ταυτόχρονα τις δύο ομάδες της ελληνικής ΕΜΑΚ που μετείχαν στις διασωστικές επιχειρήσεις στην Αλβανία. Η κ. Μπαλούκου συνεχάρη τους Έλληνες διασώστες για την αφοσίωση που έδειξαν στο διασωστικό τους έργο.

Στους 49 οι νεκροί…

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο Δυρράχιο συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια, από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που στοίχισε τη ζωή σε 49 μέχρι στιγμής ανθρώπους.

Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε ένα ξενοδοχείο που έχουν εντοπίσει έναν άτομο κατά πάσα πιθανότητα είναι νεκρό. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 49.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία του Δυρραχίου και των Τιράνων έφτασαν 50 νέοι τραυματίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης σε 1050. Από αυτούς οι 65 παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρότερα τραύματα, ενώ ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται από χθες σε κώμα.

Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων – Ξεκληρίστηκαν οικογένειες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΛβανία θρήνος"

Στη 13:00 τοπική ώρα, κηδεύτηκαν τα 9 μέλη των δύο οικογενειών Γκρέκου και Σάρα, 3 και 6 μέλη, αντίστοιχα, παρουσία του πρωθυπουργού, συγγενών και εκατοντάδων συμπολιτών τους.

Οι εικόνες συγκλονίζουν καθώς οι κηδείες διεξάγονται στους καταυλισμούς, εφόσον οι εκλιπόντες έχασαν τη ζωή τους στα ερείπια των σπιτιών τους. Έτσι από τα 22 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στη Τουμάν κηδεύτηκαν μέχρι τώρα οι 13. Χθες, κηδεύτηκαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Ρέτσι μεταξύ των οποίων και η 24χρονη φίλη του γιου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Άλλες δύο πολυμελείς οικογένειες ξεκληρίστηκαν στο φονικό αυτό σεισμό. Συγκλονίζει η οικογένεια Λιάλια, στα προάστια του Δυρραχίου, που έχασε στα ερείπια του τετραώροφου σπιτιού της, 8 μέλη.