Διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Συμπλοκή με 4 συλληφθέντες

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι οι διαρρήκτες της οικίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία.

Η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης επίσημα ανακοίνωσε πως οι 4 άνδρες είναι oι ληστές και συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με την αστυνομία στη συνοικία Μάλτεπε ( Maltepe) στην ασιατική όχθη Κωνσταντινούπολης.

Στη συμπλοκή, ένας  από τους διαρρήκτες τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία και έχει ξεκινήσει η ανάκριση τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή οι αστυνομικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες και παρακολουθούσαν τους 4 υπόπτους από την ημέρα της διάρρηξης.

Η διάρρηξη στην οικία του Πατριάρχη στα Θεραπειά (Τarabya) της Κωνσταντινούπολης είχε γίνει στις 16 Νοεμβρίου και οι κάμερες ασφαλείας είχαν εντοπίσει 3 κουκουλοφόρους.

Οι μασκοφόροι κατεγράφησαν από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης της οικίας. Σύμφωνα με την «Ανατολή» στο σπίτι βρισκόταν και η οικονόμος, η οποία ωστόσο δεν αντιλήφθηκε την εισβολή.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η ΔΔοικία του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Θεραπειά βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα συγκροτήματα της Πόλης- και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο οι διαρρήκτες κατόρθωσαν να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς, η παραβίαση του οικιακού ασύλου του προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς.

 

Προτεινόμενα για εσάς