Το χαμένο «Δώρο αγάπης» του Όσκαρ Ουάιλντ, «σ’ αυτόν που την επιθυμεί», βρέθηκε μετά από 20 χρόνια (Εικόνες & Video)

Ένα χρυσό δαχτυλίδι που είχε χαρίσει σε έναν στενό του φίλο ο εμβληματικός Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ θα επιστραφεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σχεδόν 20 χρόνια αφότου κλάπηκε από το Μάγκνταλεν Κόλετζ.

Ο Ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης Άρθουρ Μπραντ εντόπισε το δαχτυλίδι, το οποίο θα επιστρέψει στην προθήκη του στις 4 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από τον οικονομικό διαχειριστή του Κολεγίου, Μαρκ Μπλάντφορντ-Μπέικερ.

Η εγχάρακτη αφιέρωση στην αρχαία ελληνική

Το δαχτυλίδι έχει ένα πρωτότυπο, εξαιρετικά μπροστά από την εποχή του, ίσως και από την δική μας εποχή, σχέδιο,που προσομοιάζει το δέσιμο μίας ζώνης και φέρει τα αρχικά του Ουάιλντ και μία εγχάρακτη αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά: «Δώρο αγάπης σ’ αυτόν που την επιθυμεί».

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσκαρ Ουάιλντ, Δώρο, Ελληνικά, Κλοπή, Επιστροφή, Δαχτυλίδι, Χρυσό

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το δαχτυλίδι των 18 καρατίων είχε δοθεί από τον Ουάιλντ και τον συμφοιτητή του Ρέτζιναλντ Χάρντινγκ στον Ουίλιαμ Γουόρντ το 1876, όταν και οι τρεις φοιτούσαν στο Κολέγιο.

  Δείτε το Video:

Κλάπηκε το 2002 από τον καθαριστή Ίμον Άντριους, ο οποίος το πούλησε έναντι 150 λιρών.

Έκτοτε το δαχτυλίδι, ήταν άγνωστο τι απέγινε στη συνέχεια, όμως οι αρχές πίστευαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κλεπταποδόχος θα το είχε λιώσει. Η αξία του τότε ήταν περίπου 35.000 λίρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσκαρ Ουάιλντ,

«Χαιρόμαστε πολύ που θα το πάρουμε πίσω. Πριν από χρόνια η αστυνομία πίστευε ότι θα το είχε λιώσει κάποιος που δεν είχε αντιληφθεί τη σημασία του», είπε ο Μπλάντφορντ-Μπείκερ.

Ο Μπραντ έχει βοηθήσει στον εντοπισμό πολλών έργων τέχνης, όπως ενός πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, που κλάπηκε από το γιοτ ενός Σαουδάραβα το 1999.