Ζούσε ανάμεσά τους - «Μεταμφιεσμένος» σε πλούσιο υφασματέμπορο ο αρχιτρομοκράτης

«Ήταν ένα μεγάλο σπίτι εδώ πέρα κι όλοι πίστευαν ότι ο άνθρωπος που ζούσε εκεί ήταν έμπορος υφασμάτων , ένας μετανάστης, που αναγκάστηκε να μείνει στην περιοχή λόγω του εμφυλίου στη Συρία…» Οι κάτοικοι του χωριού Μπαρίσα στη βορειοδυτική Συρία δεν είχαν  ιδέα ότι ο αρχηγός του ISIS ζούσε ανάμεσά τoυς

Το έμαθαν όταν οι Αμερικανοί κομάντος της Delta Force επέδραμαν στο κρησφύγετο του επικηρυγμένου με 25 εκ. δολάρια αλ Μπαγκντάντι κι εκείνος πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά παρασέρνοντας στο θάνατο τρία από τα παιδιά του.

Όπως ανέφεραν οι χωρικοί, ο αρχηγός του ISIS παρίστανε τον ήσυχο, πλούσιο οικογενειάρχη, που είχε χτίσει την περιουσία του εμπορευόμενος υφάσματα.

Ένας από τους κατοίκους του χωριού, ο Αμπού Αχμέντ Μπαρίσα, είπε στη Daily Sabah ότι ο αρχιτρομοκράτης ζούσε εδώ και κάποιο διάστημα σ’ ένα σπίτι περιτριγυρισμένο από πανύψηλους τοίχους και περιέγραψε τον τρόμο που έζησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Όποιος κυκλοφορούσε στους δρόμους ή οδηγούσε όχημα εκείνη τη νύχτα γινόταν στόχος πυρών», είπε, προσθέτοντας ότι κάποια σπίτια γαζώθηκαν από σφαίρες κι ότι κυκλοφόρησαν φήμες ότι κάποιες έγκυες γυναίκες τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που απέβαλαν.

Ο χωρικός είπε επίσης  ότι αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν από αδέσποτα πυρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που πληγώθηκαν από σφαίρες στα πόδια καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στο σπίτι του γιου τους για να γλιτώσουν από το μακελειό.