Ακέφαλο το Ισλαμικό Κράτος - Νεκρός και ο διάδοχος του Αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε ο Τραμπ

Και ο διάδοχος του του Αλ Μπαγκντάντι στην ηγεσία του ISIS είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νούμερο 1 αντικαταστάτης του νεκρού πλέον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους εξουδετερώθηκε από αμερικανικά στρατεύματα.

«Το πιθανότερο να αναλάμβανε την κορυφαία θέση στην ιεραρχία (του ISIS)» έγραψε ο Τραμπ.

Ο Αμπντουλάχ Καρντάς, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων επί εξουσίας Σαντάμ Χουσεΐν, φαίνεται πως αποτελούσε τον νέο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Newsweek, o Καρντάς είχε ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, τουλάχιστον στον τομέα του σχεδιασμού των πολεμικών επιχειρήσεων του Χαλιφάτου, καθώς οι συνεχείς μετακινήσεις του αλ Μπαγκντάντι στην προσπάθεια να αποφύγει τον εντοπισμό του από τις ΗΠΑ, τον είχε καταστήσει σχεδόν παροπλισμένο.

«Ο Μπαγκντάντι ήταν μεν επικεφαλής στα χαρτιά, αλλά ασκούσε μικρή επιρροή και  όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν συμμετείχε στις καθημερινές δραστηριότητες της οργάνωσης. Το μόνο που έκανε ήταν να λέει ναι ή όχι, δεν σχεδίαζε πράγματα» ανέφερε αξιωματούχος στο Newsweek.