"Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε": Ένα αντίο μέσα από το φορτηγό του θανάτου - Τέσσερις συλλήψεις στο Έσσεξ

Τέσσερις συλλήψεις μέχρι στιγμής στη Μεγάλη Βρετανία για τη φρικτή υπόθεση με το φορτηγό-νεκροφόρα, που έφτασε μέχρι το Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέροντας, 39 πτώματα. 39 ανθρώπους, που πέθαναν στοιβαγμένοι, από ασφυξία και παγωνιά, ελπίζοντας πως το ταξίδι τους, θα ήταν η αρχή μιας καλύτερης ζωής.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβαν και τέταρτο άτομο για αδικήματα διακίνησης και υποψίες ανθρωποκτονίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου και ο ύποπτος είναι ιρλανδικής καταγωγής και 48 ετών.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει συλληφθεί  οδηγός του φορτηγού. Πρόκειται για τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον, του οποίου η ανάκριση συνεχίζεται από τις αρχές, ενώ σήμερα συνελήφθη και το ζευγάρι, στο οποίο ανήκει το φορτηγό.

 

Πρόκειται για την Τζοάνα και τον Τόμας Μάχερ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

Φορτηγό του θανάτου στο Έσεξ: Αυτό είναι το ζευγάρι που συνελήφθη για τα 39 πτώματα

Εν τω μεταξύ, τρεις οικογένειες από το Βιετνάμ ανησυχούν για τους δικούς τους ανθρώπους, στον απόηχο της αποκάλυψης του φορτηγού της φρίκης στο Έσσεξ με 39 σορούς.

Το μήνυμα αποχαιρετισμού που συγκλονίζει

Τους φόβους της ότι η κόρη τους βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού στο Έσσεξ, εξέφρασε η οικογένεια της 26χρονης από το Βιετνάμ. Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της γυναίκας, κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Χόα Νγκιέμ, της οργάνωσης Human Rights Space, η 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι είχε στείλει στη μητέρα της ένα μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου, όπου έγραφε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το μήνυμα στάλθηκε ενώ το βαρύ όχημα ήταν καθ’ οδόν από το Βέλγιο για τη Βρετανία.

“Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε”. “Μαμά σ’ αγαπώ. Και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω”…αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Φαμ Τι Τρα Μάι στην οικογένειά της

Η νεαρή γυναίκα αγνοείται από την Τρίτη οπότε έστειλε μηνύματα στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι ασφυκτιά.

Η Τρα Μι είχε πάει στην Κίνα και σχεδίαζε να φτάσει στην Αγγλία μέσω Γαλλίας, εξήγησε η Χόα. Η ακτιβίστρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Βιετναμέζοι μεταξύ των θυμάτων.

Κι άλλοι αγνοούμενοι από το  Βιετνάμ

Οι άλλες δύο οικογένειες αναζητούν άλλωστε, έναν 26χρονο άνδρα και μία 19χρονη γυναίκα.

Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού. Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς του 26χρονου που επίσης έλαβαν χρήματα, σύμφωνα με τον μικρότερο αδερφό του. Ακόμη, πάντως, ανακρίνεται ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού που θεωρείται ένοχος για την υπόθεση.

Εξάλλου, η VietHome, μια οργάνωση της βιετναμέζικης κοινότητας, έκανε γνωστό ότι έχει λάβει πληροφορίες από 10 οικογένειες, μέλη των οποίων αγνοούνται. Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο συνεργάζεται με τη βρετανική αστυνομία στις έρευνές της, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο VNA, ενώ η χρονοβόρα διαδικασία της ταυτοποίησης συνεχίζεται, σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορτηγό, Έσσεξ, Νεκροί, Μήνυμα, Βιετνάμ, Κινέζοι, Οικογένειες, Συλλήψεις, Οδηγός, Ζευγάρι

Στο φορτηγό εντοπίστηκαν οι σοροί 31 ανδρών, (ο ένας ανήλικος) και οκτώ γυναικών που οι Αρχές θεωρούν πως είναι κινεζικής καταγωγής.

Στην κινεζική μαφία των δουλεμπόρων «Snake Heads» («Κεφάλια των Φιδιών») στρέφονται οι υποψίες των βρετανικών Αρχών για την τραγωδία και όλα τα νέα στοιχεία ενισχύουν τις υποψίες, ότι το συγκεκριμένο φορτηγό το οποίο νοικιαζόταν έναντι 250 λιρών την εβδομάδα, μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από δουλεμπόρους.