Πήγαινε για πολλά η βασιλική ερωμένη της Ταϋλάνδης και... έχασε κάθε τίτλο και αξίωμα

Όλους τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα που είχε μόλις πρόσφατα απονείμει στην βασιλική σύντροφό του, αφαίρεσε ο βασιλιάς της Ταϋλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν,  κατηγορώντας την για «απιστία απέναντι στον μονάρχη», όπως ανακοίνωσαν απόψε τα ανάκτορα.

Η ανακοίνωση των ανακτόρων χαρακτηρίζει «αγνώμονα» και «φιλόδοξη» την Σινινάτ, η οποία επιχειρούσε «να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα».

Η 34χρονη Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι είχε αναγορευτεί επίσημη βασιλική σύντροφος (επίσημη ερωμένη δηλαδή) μόλις τον περασμένο Ιούλιο ενώπιον της βασιλικής συζύγου.

Δύο μήνες νωρίτερα ο βασιλιάς είχε παντρευτεί την Σουτίντα Τιτζάι, 41 ετών, την πρώην υποδιευθύντρια της σωματοφυλακής του και λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του, τον Μάιο, της απένειμε και τον ύψιστο τίτλο της βασίλισσας.

Η Σινινάτ, η οποία είναι υποπτέραρχος, πιλότος, νοσηλεύτρια και σωματοφύλακας, ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου εδώ και έναν αιώνα.

Σύμφωνα με την δισέλιδη ανακοίνωση, που μετέδωσε για την Ελλάδα το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  η Σινινάτ «συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της και δεν ήταν ικανοποιημένη με τον τίτλο αυτόν, ενώ επιδεικνύει ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και της βασίλισσα».

Είχε προσπαθήσει επίσης να σταματήσει την αναγόρευση της Σουτίντα σε βασίλισσα πριν από τη στέψη του βασιλιά ο οποίος της έδωσε τη θέση της βασιλικής συντρόφου ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία. Όμως εκείνη καταχράστηκε την εξουσία που της είχε δοθεί και έδινε εντολές εκ μέρους του 66χρονου βασιλιά, οπότε και έχασε πλέον, κάθε τίτλο και εύνοια, που της είχε απονεμηθεί.