Έτοιμος ακόμη και για στρατιωτική επίθεση στην Τουρκία ο Τραμπ, αποκαλύπτει ο Πομπέο

«Σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε μία δήλωση, που θα συζητηθεί.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος για να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία, εάν χρειαστεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μάικ Πομπέο.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο», είπε μιλώντας στο CNBC και πρόσθεσε: «αλλά σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μία ημέρα προτού λήξει η εκεχειρία, την Τρίτη, είπε ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε υποσχέθηκε στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή Αμερικανοί στρατιώτες «για 400 χρόνια», προκειμένου να τους προστατεύσουν.

Όπως είπε ο Τραμπ, γίνονται κάποιες αψιμαχίες, όμως είναι σχετικά λίγες. Οι Κούρδοι από την πλευρά τους αποχωρούν από ορισμένες περιοχές της Συρίας «με έξυπνο τρόπο».

Όσον αφορά στην Τουρκία, επανέλαβε ότι αν συμπεριφερθεί άσχημα, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις και θα θέσουν δασμούς στα τουρκικά προϊόντα.

Για τους Αμερικανούς στρατιώτες, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Μάικ Πομπέο ανέφερε, ότι απομένει ακόμη ένας «μικρός αριθμός» στη Συρία, αλλά και πως ο ίδιος δεν θέλει να μείνει κανείς. Όσοι αποχωρούν θα αναπτυχθούν σε άλλες περιοχές, αλλά εντέλει θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ, διευκρίνισε.

Αυτοί που έχουν παραμείνει, βρίσκονται «σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή της Συρίας», κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ», ενώ άλλοι έχουν αναπτυχθεί σε ευρύτερη ζώνη, «για να προστατεύσουν το πετρέλαιο», δηλαδή κοντά στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς