Φάκελο με στοιχεία για τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της οικογένειάς του επέδωσαν σήμερα στην «αστυνομία» και την «εισαγγελία» στα κατεχόμενα εκπρόσωποι του Τουρκοκύπριου ηγέτη.
Ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντά Χιουντάογλου επέδωσε στον φάκελο στον «γενικό εισαγγελέα» και ο «διευθυντής του γραφείου του προέδρου», Τζενκ Γκιουρτζιάγ στον «αρχηγό της αστυνομίας». Ο ίδιος φάκελος δόθηκε και στην τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι με τον φάκελο που παραδόθηκε και στους δύο «θεσμούς» ζητείται η λήψη μέτρων εναντίον των ατόμων που έχουν απειλήσει την ζωή του Τ/κ ηγέτη και της οικογένειάς του.
Πολλοί είναι χρήστες ενεργών λογαριασμών στην Τουρκία, ενώ υπάρχουν και «υπήκοοι» του ψευδοκράτους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ο «αρχηγός αστυνομίας», Σουλεϊμάν Μανάβογλου ανέφερε ότι ήδη η «αστυνομία» έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ο φάκελος με τα στοιχεία αυτά θα προστεθεί στην έρευνά του και «θα γίνει τάχιστα αυτό που πρέπει». Ο δε «γενικός εισαγγελέας», Μπεχίτς Οζτούρκ ανέφερε ότι θα εργαστούμε με ευαισθησία πάνω στο θέμα.
Χωρίς καθυστέρηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάνοντας τις απαραίτητες τεχνολογικές διαπιστώσεις και για άλλα παρόμοια μηνύματα (αναρτήσεις) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της «αστυνομίας», θα γίνουν όλες οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες εναντίον αυτών που έκαναν τις αναρτήσεις.
Ύβρεις Τούρκων ξανά εναντίον του Ακιντζί
Επανήλθε ο Τούρκος πρώην προπονητής και νυν σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων, Αχμέτ Τσιακάρ μέσω διαδικτυακής – αυτή τη φορά – εκπομπής, εναντίον του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Χαμπερτζί, ο κ. Τσιακάρ εξήγησε ότι η αναφορά του προς τον κ. Ακιντζί «αυτό το γκολ να το φας εσύ», που έκανε μετά το τέλος του αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας, ήταν ένα μήνυμα και όχι απειλή ή ύβρις.
«Και λίγα του είπα όμως. Εάν κάθεσαι σε εκείνη την καρέκλα (του «προέδρου» του ψευδοκράτους) κι ενώ υπάρχει μια τέτοια χώρα (η Τουρκία), έχει χρέος στο μαρτύριο και το αίμα των ηρώων της, των αγωνιστών της, του Ραούφ Ντενκτάς. Διπλωματικό αποτέλεσμα…. Ρε, αυτό ήρθε αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ειρήνης στην Κύπρο».
Ο Τσιαλάκ αναφέρθηκε και στην γνωστή υπόθεση με την μπανιέρα λέγοντας ότι το αίμα που έτρεξε εκεί ήταν της γυναίκας και των παιδιών του ταξίαρχου Ιλχάν, η Τουρκία είπε (στους Μακαριακούς, όπως ανέφερε) ‘μην το κάνετε’, διερωτώμενος τί ακόμα θα γινόταν εάν δεν επέμβαινε η Τουρκία. «Μην μου λες παραμύθια εμένα», συνέχισε απευθυνόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι εάν δεν ήταν ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, θα του μιλούσε ακόμη πιο σκληρά.
Ανέφερε επίσης ότι άκουσε πως ζητήθηκε να ανακηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στα κατεχόμενα. «Να χαρώ εγώ τον άνθρωπο που δεν θέλετε. Εγώ θα έρθω κουνώντας χέρια, πόδια. Εάν σου περνά (στον Ακιντζί) εγώ θα κατέβω στο αεροδρόμιο της Κερύνειας και να δούμε τί θα κάνεις Μουσταφά Ακιντζί».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Africa, ο Διευθυντής Γεωργίας Μερσίνης, Αρίφ Αμπαλί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι πρέπει να πρέπει να διορισθεί ένας επίτροπος/διοικητής στο ψευδοκράτος και ζήτησε να γίνει αυτός. Είπε επίσης ότι η «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα πρέπει να προσαρτηθεί στη Μερσίνη.
Το ψευδοκράτος, είπε, έχει έναν πληθυσμό 326.000, δεν θα έπρεπε να είναι η «θυγατέρα – κράτος» αλλά η 14η επαρχία στον νομό Μερσίνης.
Ζητώντας να είναι αυτός ο διοικητής του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η πρώτη του δουλειά θα είναι να κάνει τεστ DNA στον κ. Ακιντζί λέγοντας ότι θα βάλει στον Άγγλο – όπως είπε – «πρόεδρο» της «τδβκ», του ψευδοκράτους δηλαδή, να πει τα ονόματα όλων των μαρτύρων από το 1571 μέχρι σήμερα (της Τουρκίας στην Κύπρο) και να τραγουδήσει 10 στίχους από τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
Αργότερα, σε τοπική εφημερίδα ο κ. Αμπαλί δήλωσε ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις και όχι εκ της θέσεώς του.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος