Πως... «εξουδετερώνουν τρομοκράτες», επιμένουν οι Τούρκοι - Με εντολή Τραμπ στη Τουρκία ο Πενς

Τον όρο «τρομοκράτες», χρησιμοποιεί η Άγκυρα, όταν αναφέρεται στα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και στην συροκουρδική πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα θεωρεί ως παρακλάδι του PKK στη Συρία.

Συνολικά 611 «τρομοκράτες» των κουρδικών οργανώσεων PKK, PYD και YPG «εξουδετερώθηκαν» έπειτα την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Με τον όρο «εξουδετέρωση» οι τουρκικές αρχές υπονοούν ότι οι εν λόγω «τρομοκράτες» είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Παράλληλα, σε επιχειρήσεις που έγιναν σε 36 επαρχίες συνελήφθησαν 245 ύποπτοι για φερόμενη σύνδεση τους με το PKK και την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK).

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσία, Συρία, Ασάντ, Τούρκοι, Κούρδοι, Συρία, Τρομοκράτες, Πενς, Τραμπ, ΗΠΑ

Ρώσοι και Σύροι «στο πλευρό» των Κούρδων

Ρωσικά στρατεύματα περιπολούν την περιοχή γύρω από το κουρδικό προπύργιο της Μανμπίτζ. Από τη Μόσχα διαμηνύεται ότι δεν θα επιτρέψουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες συνολικά 391 ανθρώπους με την υποψία συνδέσμων με τρομοκρατικές οργανώσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε 25 επαρχίες της Τουρκίας, συλλαμβάνοντας 146 υπόπτους.

Την ίδια στιγμή η εικόνα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μοιάζει να ενισχύεται καθώς ο κατά τη Δύση στυγνός δικτάτορας εμφανίζεται ως προστάτης των Κούρδων. Οι Κούρδοι, από τη μεριά τους, αποδέχονται τη βοήθειά του αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: θάνατος ή συναίνεση.

Κατά συνέπεια, Ρωσία και Συρία εμφανίζονται ως προστάτες των Κούρδων που αποτρέπουν την έναρξη νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Δεν θα επιτρέψουμε τον πόλεμο» υπογραμμίζει ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο οποίος άσκησε κριτική στην Άγκυρα χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις στρατιωτικές της ενέργειες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσία, Συρία, Ασάντ, Τούρκοι, Κούρδοι, Συρία, Τρομοκράτες, Πενς, Τραμπ, ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος Πενς σπεύδει στην Τουρκία, με εντολή Τραμπ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα αναχωρήσει για την Τουρκία «εντός των επόμενων 24 ωρών», με την ελπίδα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μάικ Πενς θα δει τον Ερντογάν στις 17 του μηνός.

«Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιχειρήσουμε να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο» μετά την επιχείρηση της Άγκυρας, τόνισε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.