Σκούρα τα βρίσκει ο τουρκικός στρατός κατά την επέλασή του στην βορειοανατολική Συρία, παρότι με την μέθοδο της «μονταζιέρας» επιχειρεί να παραμορφώσει την πραγματικότητα.  Επτά μέρες «μετρά» ήδη η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» και οι τουρκικές δυνάμεις δέχονται σφοδρές επιθέσεις από τους Κούρδους μαχητές που αντιστέκονται σθεναρά. 
Η Μανμπίτζ, σύμφωνα με τη Daily Sabah που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ (που εδώ και μέρες έχουν συμμαχήσει με τους Κούρδους). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην πόλη αναπτύχθηκαν και Ρώσοι στρατιώτες, που βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις τουρκικές δυνάμεις
Οι -όποιες- κυρώσεις από τις ΗΠΑ, η διαφαινόμενη απόφαση της Volkswagen να «παγώσει» το εργοστάσιο στην Τουρκία, η σφοδρή αντίδραση από την Ευρώπη,  , δεν «αγγίζουν» τον Ερντογάν. Από το Αζερμπαϊτζάν, όπου βρίσκεται, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν έως ότου «να επιτευχθούν οι στόχοι» που έχουν τεθεί. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας (…) μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», είπε ο Ερντογάν.
«Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Θα διασφαλίσουμε γρήγορα την ασφάλεια της περιοχής από τη Μάνμπιτζ (βορειοδυτική Συρία) μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ», δήλωσε ακόμη.
Κατά τον Ερντογάν, η ζώνη πρόκειται να υποδεχθεί «σε πρώτο χρόνο ένα εκατομμύριο, μετά δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες», από τους περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από το 2011 που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, στις επτά ημέρες που μετρά αυτός ο πόλεμος, έχουν σκοτωθεί 70 άμαχοι και 135 Κούρδοι μαχητές (SDF), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τις συγκρούσεις έχουν επίσης σκοτωθεί 120 φιλοτούρκοι μαχητές, ενώ περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Κούρδοι που ελέγχουν την περιφέρεια. Ανάμεσά τους περισσότερα από 70.000 παιδιά.
Τον Ερντογάν δεν νοιάζουν ούτε οι θάνατοι Τούρκων πολιτών. Δυο Τούρκοι  άμαχοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 12 τραυματίστηκαν στην επαρχία Μαρντίν, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, σύμφωνα το πρακτορείο Anadolu, που κάνει λόγο για επίθεση των Κούρδων από τη Συρία.

Οι Τούρκοι επιχειρούν να παρουσιαστούν και ως απελευθερωτές της περιοχής, εξ’ού και έδωσαν στην δημοσιότητα video από την πόλη Ταλ Αμπιάντ, όπου οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους γιατί οι τουρκικές δυνάμεις… «καθάρισαν» την πόλη από τους Κούρδους