Βαριές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τραμπ - Και τώρα εστιάζει... στα τείχη ΗΠΑ - Μεξικό

Τις κυρώσεις, που είχε ανακοινώσει, ότι θα επιβάλει στην Τουρκία, για την εισβολή της στη Συρία ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε με ένα ακόμη Tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή ώστε οι δασμοί στον χάλυβα, θα επανέλθουν στο 50%, όπως ήταν πριν από τη μείωση που έγινε τον Μάιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν επίσης άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, με σεβασμό στην εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία, ενώ δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν σε τρέχοντες και πρώην αξιωματούχους, της κυβέρνησης της Τουρκίας, αλλά και οποιοδήποτε άτομο συμβάλλει στη αποσταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τέλος, πως ξεκαθάρισε στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ότι «η δράση της Τουρκίας προκαλεί ανθρωπιστική κρίση και δημιουργεί προϋποθέσεις για πιθανά εγκλήματα πολέμου», ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «είμαι έτοιμος να καταστρέψω τάχιστα την τουρκική οικονομία αν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτό το επικίνδυνο και καταστροφικό μονοπάτι».

Τραμπ: Δουλειά μου το  τείχος στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό και όχι η προστασία των Κούρδων

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, ότι καλωσορίζει οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί να βοηθήσει τους Κούρδους στη Συρία, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να διαδραματίσουν κανένα ρόλο στην προστασία της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειανατολική Συρία.

«Αφήστε τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν την Τουρκία για τα δικά τους εδάφη. Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία στην προστασία των Κούρδων είναι καλός για μένα, είτε είναι η Ρωσία, η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω ότι όλοι θα τα πάνε περίφημα, είμαστε 7.000 μίλια μακριά!».

Τέλος ο Ντόναλντ Τραμπ, πιο ειρωνικός και ψυχρός από ποτέ, τόνισε πως ο ίδιος πρέπει να εστιάσει στην ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των αμερικανικών συνόρων με το Μεξικό και όχι η προστασία των Κούρδων στη Συρία.