Ξεκίνησε η τουρκική επίθεση για τα κουρδικά προπύργια Μανμπίτζ και Κομπάνι στη Συρία - Δυνάμεις του Άσαντ, βρίσκονται ήδη εκεί (Videos)

Λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας η επίθεση έγινε πραγματικότητα.

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα αλλά και ανταποκριτές, που καλύπτουν τον πόλεμο για τα διεθνή Μέσα, η τουρκική επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ στη Συρία έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι Σύροι μαχητές που φέρουν την υποστήριξη της Άγκυρας ανακοίνωσαν ότι άρχισαν μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες την επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ, που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και κομάντος άρχισαν να προελαύνουν προς τη Μανμπίτζ το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου.

Το CNN-Turk επίσης αναφέρθηκε στην επίθεση, μεταδίδοντας πως μπορεί κανείς να ακούσει τις συγκρούσεις. Μάλιστα, ήδη οι πρώτες εικόνες από την τουρκική επίθεση έχουν ανέβει στα social media.

Την ίδια ώρα, ο Άσαντ έχει ήδη στείλει δυνάμεις σε Μανμπίτζ και Κομπάνι. Στη βορειοανατολική Συρία προωθούνται με ταχείς ρυθμούς, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, που έφτασαν στην πόλη Μανμπίτζ και στην Τελ Τάμερ, μετά τη συμφωνία με τους Κούρδους και τη διαμεσολάβηση της Μόσχας.