«Συζητάω για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Μείνετε συντονισμένοι» - Απειλητικό Tweet Τραμπ, για τις θηριωδίες στη Συρία

Με ανάρτησή του, στο Twitter  ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προϊδεάζει για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Άγκυρας, μετά από την τουρκική εισβολή και την ανηλεή αιματοχυσία έναντι Κούρδων μαχητών, αλλά και αμάχου σε πλείστες όσες περιπτώσεις, πληθυσμού στη Συρία.

«Συζητάω με τον Λίντσεϊ Γρέιαμ και πολλά μέλη του Κογκρέσου, ανάμεσά τους και Δημοκρατικοί για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, ίσως χρειαστεί επιπλέον νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το θέμα. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει. Μείνετε συντονισμένοι» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Ανεβάζει τους τόνους η Γερμανίδα καγκελάριος: Φύγε από τη Συρία

Υψωσε τον τόνο η Μέρκελ στον Ερντογάν : Φύγε από τη Συρία | tanea.gr

Εν τω μεταξύ και από Ευρωπαϊκής πλευρά, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν, ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να τερματίσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Τούρκου προέδρου.

Η απαίτηση Άνγκελα Μέρκελ, δεν φάνηκε επηρεάζει τον Ερντογάν ο οποίος την κατηγόρησε για στήριξη των Κούρδων κι όχι του συμμάχου της του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας!».