"Η απειλή του ΙΚ πρέπει να ηττηθεί", τόνισε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

O Αυστραλός Πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, μιλώντας την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στο κοινοβούλιο της χώρας αναφέρθηκε σε ένα βίντεο που του έδειξαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας όπου διακρίνεται ένας φοιτητής γονατισμένος σε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους να ορκίζεται ότι θα μαχαιρώσει Αυστραλούς «στα νεφρά και στον λαιμό».

«Δεν υπάρχει πιο απαίσιος φανατισμός απ΄αυτόν που είδα στο βίντεο», ανέφερε στην ομιλία του ο Τ.Άμποτ, και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται «τώρα, περισσότερο από ποτέ», τις μυστικές υπηρεσίες.

«Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με οργανωμένη τρομοκρατία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το Ισλαμικό Κράτος που καλεί μεμονωμένους οπαδούς του να δράσουν. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα μαχαίρι, μια σημαία και ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα. Αυτή η απειλή πρέπει να ηττηθεί», σημείωσε με έμφαση.

Όπως είναι γνωστό, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας ματαίωσε επικείμενη επίθεση η οποία συνδέεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του Ομάρ Αλ Κουτόμπι, 21 χρόνων, ο οποίος μαζί με τον Μοχάμεντ Κιαντ, 25 ετών, προφυλακίστηκαν με την κατηγορία περί «σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης».

Προτεινόμενα για εσάς