Ανήμποροι στο έλεος του τυφώνα (video)- Τρόμος στην Ιαπωνία που πλήττει ο Χαγκίμπις

Γκρέμισε σπίτια, πήρε αυτοκίνητα, πλημμύρισε γειτονιές, και απειλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να πλήξει ολόκληρη τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών.

Η επέλαση του τυφώνα Χαγκίμπις ήδη ξεκίνησε σε πολλές περιοχές,

Οι δημοτικές αρχές αρκετών περιοχών προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία που θεωρείται ότι απειλούνται, μεταξύ των οποίων και κάποια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Δείτε την καταστροφική του μανία στα πρωτα λεπτά που «χτύπησε»:

Ο τυφώνας Χαγκίμπις,  σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει σήμερα το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, μόλις έναν μήνα αφότου ένας από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το NHK μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο προάστιο Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, καθώς ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τις σκεπές πολλών σπιτιών.