Βελιγράδι: Έπεσαν πολλά... γαλλικά όταν οι σωματοφύλακες της Εμινέ Ερντογάν «μπούκαραν» με όπλα σε καφέ

Ο…υπερβάλλων ζήλος των ανδρών ασφαλείας της Εμινέ Ερντογάν δημιούργησε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν «μπούκαραν» σε καφέ με μακρύκαννα όπλα, προκειμένου να βεβαβαιωθούν ότι η…σουλτάνα τους δεν κινδυνεύει από κανέναν.

Το επεισόδιο έγινε, κατά την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Σερβία, όταν η σύζυγός του, Εμινέ, επισκέφτηκε  την πρεσβεία της χώρας της στο Βελιγράδι.

Όπως μεταδίδει το έγκυρο τηλεοπτικό δίκτυο Ν-1 λίγη ώρα πριν από την άφιξή της   στο κτίριο άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας, οπλισμένοι με μακρύκανα πυροβόλα όπλα, είχαν αναπτυχθεί στην γύρω περιοχή. Κάποιοι απ’ αυτούς εισήλθαν σε παρακείμενη καφετερία και άρχισαν να ελέγχουν τον χώρο προκαλώντας την αντίδραση θαμώνων, αλλά και του προσωπικού.

Ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός, σε διάφορες γλώσσες, που έφτασε στα όρια της συμπλοκής, όταν ένα γκαρσόνι και πελάτες του καταστήματος άρχισαν να σπρώχνουν προς την έξοδο τους Τούρκους ασφαλίτες. Χρειάστηκε η παρέμβαση υπαλλήλων της τουρκικής πρεσβείας, οι οποίοι κάλεσαν την σερβική αστυνομία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Ν-1 αναφέρει ότι ένα γκαρσόνι και ένας πελάτης της καφετερίας προσήχθησαν στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου. Λίγη ώρα αργότερα, αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και ανακρίθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.