Ραγδαίες εξελίξεις: Θέσεις Κούρδων σε Ιράκ και Συρία βομβαρδίζει η Τουρκία (Video)

Ξεκίνησε τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, η Τουρκία με επιδρομή σε βάση στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, αλλά και εντός της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται iefimerida.gr,  η επιδρομή στο Ιράκ ήταν αεροπορική με τη συμμετοχή μαχητικών και drones.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah, το πυροβολικό της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Αλ- Μαλικίγια της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου επίσης βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων (YPG).

Η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, τη νύχτα της Δευτέρας, αναφέρει ότι έκανε επιδρομή στο Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK, ενώ στα social media κυκλοφόρησε video που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Κουρδικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ωστόσο, ότι η επιδρομή έγινε εντός του τουρκικού εδάφους και όχι εντός του Συριακού.

Δείτε τα Videos:

Οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Τουρκία από τον εναέριο χώρο της Συρίας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ραγκίπ Σοϊλού, οι ΗΠΑ απέκλεισαν τον εναέριο χώρο της βόρειας Συρίας για την Τουρκία. Η Αγκυρα αποβλήθηκε από το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων.

Πάντως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Τουρκία δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο, αφού τα drones της και τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να εξαπολύσουν χτυπήματα από την τουρκική πλευρά.

Ολλανδός ΥΠΕΞ: Όλα τα μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Στεφ Μπλοκ έσπευσε να εκφράσει την βαθύτατη ανησυχία του για τις αναφορές σχετικά με στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία τονίζοντας ότι δεν πρέπει να προκληθεί περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή. «Καλώ όλα τα μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες και να προκαλέσουν περαιτέρω ανθρωπιστικές κακουχίες» κατέληξε σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της Ολλανδικής διπλωματίας.